Kitap okuma uygulamaları teknolojiyi etkin kullanmak isteyenlerin merak ettiği konuların arasında geliyor. Tablete veya telefona indirerek kitap okumanıza imkan tanıyan uygulamalar son yılların en sevilen uygulamaları arasındadır. E-kitap uygulamaları olarak da değerlendirilen ve teknolojinin faydalarından biri olarak anılan kitap okuma uygulamaları, günün her saatinde ve istediğiniz herhangi bir yerde kitaplara kolaylıkla erişmenize imkan tanıyor.
İçindekiler
Amazon Kindle
Amazon Kindle kitap okuma uygulamaları listesinin başında yer alıyor. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olarak anılan Amazon, teknoloji alanında yaptığı ciddi yatırımlar sebebiyle dikkat çekmeyi başarıyor. E-kitap sektöründe de hizmet veren, köklü bir şirket olan Amazon, Kindle adını verdiği bu hizmeti sayesinde uzun yıllardır kullanıcıların internet üzerinden kitap okumalarına imkan tanıyor.
Uzun süredir faaliyet gösteren bir uygulama olan Kindle, çok kapsamlı bir kütüphane olarak ele alınabilir. Köklü bir kütüphaneye sahip olmasına rağmen Türkçe kitaplar konusunda yeterince etkin değildir. Eğer okumak istediğiniz kitaplar Türkçeyse bulmakta zorlanabilirsiniz fakat yabancı kaynakları bulmakta hiç zorlanmayacağınızı söylemek mümkündür.
Google Play Kitaplar
İnternetten kitap okumak isteyenlerin tercih ettikleri uygulamaların başında gelen Google Play Kitaplar, Google’ın hizmet verdiği sektörlerden biridir. Alanında en iddialı geliştiricilerden biri olarak değerlendirilen Google Play Kitaplar, kullanıcılarına oldukça kapsamlı bir kitaplık sunuyor. Platform üzerinden ücretli ve ücretsiz kitapları indirerek okuyabileceğiniz, her geçen gün daha popüler hale gelen bu uygulama, yalnızca geniş kütüphanesi ile değil, aynı zamanda sade ara yüzüyle de kullanıcılarını memnun ediyor.
ReadEra
Kitap okuma uygulamaları arasında gelen ve oldukça geniş bir kitle tarafından tercih edilen ReadEra Google Play Store ve Apple Store gibi uygulama marketlerinden ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir aplikasyondur. Akıllı cihazınızdan kitap okumak istediğiniz takdirde tercih edebileceğiniz ReadEra, diğer kitap okuma uygulamalarından farklı olarak bir kütüphane bulundurmaz. ReadEra’da kitap satın alınabilecek veya indirilebilecek bir alan bulunmadığı için uygulama üzerinden kitap okumak ancak başka uygulamadan kitapları indirerek mümkündür. Dosya uzantı desteği konusunda en başarılı kitap okuma uygulamalarından biri olması ise tercih edilmesinin nedenidir.
Apple Books
Apple Books teknoloji devi olarak değerlendirilen Apple’ın e-kitap üzerine yaptığı yatırımdır. 2010 yılında yayınlanan ve iBooks ismiyle de anılan Apple Books, iPad kullanıcıları için özel olarak geliştirilmiş olsa da kısa süre içerisinde diğer kullanıcılara hizmet vermeye başlamıştır. Günümüzde en çok kullanılan kitap okuma uygulamaları arasında gelen Apple Books, kullanıcı dostu bir uygulama olması sebebiyle tercih edilir.
Wattpad
Kitap okuma uygulamaları arasında bulunan ve 2006 yılından beri hizmet veren Wattpad, geçmiş yıllarda oldukça büyük bir popülerleri sahipti. Bu durumun en önemli sebebi ise kullanıcılarına kendi kitaplarını yazma imkanı tanımasıydı. Bu özelliğini halen devam ettirse de popülerliğini biraz kaybettiğini söylemek gerekiyor.
Buna rağmen geniş bir kitle tarafından tercih edilen ve istediğiniz kategoride yazılan kitapları okumanıza imkan tanıyan uygulama, en iyi ücretsiz kitap okuma uygulamaları arasındadır. Geniş bir kütüphaneye sahip olan ve aynı zamanda premium sürüm ile de faaliyet gösteren Wattpad, reklamsız okuma imkanı tanıyor. Bununla birlikte eğer premium üye olursanız internet bağlantısına ihtiyaç duymadan, çevrimdışı kitap okuyabilirsiniz.
Kitap okuma uygulamaları listesinin her geçen gün büyük bir hızla artmakta olduğu söylenebilir. Bu durumun en önemli sebebi teknolojinin hızla gelişmesi ve akıllı cihazlar ile geçirilen vaktin artmasıdır. Telefon ya da tablete indirebileceğiniz uygulamalar sayesinde istediğiniz yerde kitap okuyabilir aynı zamanda kitap okumayı daha ekonomik hale getirebilirsiniz.