Birçok kullanıcının karşılaştığı Google sürekli olarak duruyor hatası ise uygulamayı kapatsanız bile bir süre sonra tekrar gelen pop-up ekranı ve en çok kullandığınız uygulamalardan birini kullanamamanız nedeniyle oldukça can sıkıcıdır. Yazılımsal ürünler kullanılırken çeşitli buglar veya sürümlerden kaynaklı olarak hatalar oluşabilir. Bunlar doğal sonuçlar olsalar da birçok kullanıcı akıllı cihazlarını kullanırken hatayla karşılaşmak istemez. Hataların neden olduğu erişim engeli ise çoğu zaman can sıkıcıdır.
İçindekiler
Google Play Hizmetleri Sürekli Duruyor Hatası Nedir?
Google Play Hizmetleri Android cihazlarda telefonunuz için gerekli olan veya istediğiniz uygulamaları indirmenizi sağlayan bir yardımcı ara platformdur. Google Play Hizmetleri sayesinde indirilen uygulamalar için bildirimler, konum erişimi ve güvenlik gibi unsurlar sağlanır.
Kullanıcıların karşılaştıkları Google Play Hizmetleri sürekli olarak duruyor hatasının ise tek bir sebebi olmamakla birlikte net sebebi de bilinmemektedir. Ancak kullanıcılardan alınan geri bildirimlere göre hataya neden olan temel etkenler hatalı uygulama veya servis sorunları, tarih ve saat bilgisinin güncel olmaması veya internet bağlantısının düzensiz olmasıdır. Hata Google Play Store’un kendisinden, Google hesabı sorunları veya güncel olmayan işletim sistemlerinden kaynaklı da oluşabilir.
Google Play Hizmetleri ve Google sürekli olarak duruyor hataları Android cihazın tamamını etkileyen sorunlara neden olabilir. Bu nedenle bu can sıkıcı durum için geliştirilen çözümlerle hatanın nedeni bulunabilir ve çözümler uygulanarak sorun giderilebilir.
Google Sürekli Olarak Duruyor Hatası Çözümü
Google hizmetlerinde sürekli durma hatası alındığında sorunun sebebi farklı etkenler nedeniyle gerçekleşebilir. Bu nedenle çözüm için farklı öneriler bulunmaktadır. Aşağıda belirtilen bazı yöntemleri deneyerek sorunun giderilmesini sağlayabilirsiniz.
- Telefonu Yeniden Başlatma: Android cihazlarda telefonu uzun süre kapatmadan kullandığınızda loglama işlemlerinde belirli aksaklıklar veya fazla yüklenmeden kaynaklı sorunlar oluşabilir. Bu nedenle Google sürekli olarak duruyor hatası aldığınızda ilk olarak telefonu yeniden başlatmayı veya tamamen kapatıp yeniden açmayı deneyin.
- Google Play Store Uygulamasını Güncelleyin: Play Store uygulamasını açarak burada Google Play Hizmetleri ve diğer Google ürünü olan uygulamaları güncel versiyonları kullanmıyorsanız güncelleyin.
- Tarih ve Saat Ayarı: Güncel olmayan saat ve tarih verisi bazı uygulamaların çalışmasını engeller. Eğer tarih ve saat bilginiz güncel değilse telefonunuzun ayarlar bölümünde yer alan ‘Tarih ve Saat’ ayarlarında ayarlamayı ‘Otomatik ayarla’ olarak güncelleyin.
- Depolama Alanı: Akıllı cihazlarda yavaşlama ve donma gibi hataların sebebi genellikle depolama alanındaki yetersiz alanlardır. Cihazınızın ayarlar bölümünde yer alan ‘Uygulamalar ve Depolama’ veya ‘Depolama’ olarak adlandırılan alana gidin. Burada depolama alanınız yetersiz görünüyorsa kullanmadığınız gereksiz uygulamalar veya resim, video gibi dosyaları silerek cihazda yer açın.
Google Hesabından Kaynaklı Sorunların Çözümü
Google sürekli olarak duruyor hatasının nedeni nadir de olsa Google hesabı sorunlarından kaynaklı olabilir. Bu nedenle denediğiniz yöntemler sorunu çözmediyse Google hesabınızı değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Cihazınızda halihazırda kullandığınız Google hesabını kaldırarak yeni bir hesapla giriş yapmayı deneyin.
Bu yöntemi uygularken eğer cihazınızdaki kişi bilgisi veya mail adresleri gibi bilgileri eski Google hesabınız ile senkronize kullanıyorsanız hesabı kaldırdığınızda cihazınızdaki numaralar kaldırılabilir. Bunun için eski hesabınızdaki verileri yeni hesabınıza aktarabilirsiniz.
Google Play Hizmetlerini Devre Dışı Bırakma
Google sürekli olarak duruyor hatası için tüm çözüm yöntemlerinden bir sonuç elde edemediyseniz uygulamayı tamamen devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Bu durum farklı uygulamaların çalışmasında bir aksaklık yaratsa da geçici bir süreliğine yapacağınız için çözüm elde etmenizi sağlayabilir.
İşlemi uygulamak için cihazınızın ayarlar bölümünden uygulamalar sekmesine giderek Google Play Hizmetleri’ni bulun. Uygulamaya tıkladığınızda açılan ekrandan ‘Devre dışı bırak’ seçeneğine dokunun. Bu şekilde cihazı bir süre kullandıktan sonra sorununuz çözüldüyse aynı adımları izleyerek bu sefer ‘Etkinleştir’ seçeneğine dokunarak Google Play Hizmetleri’nin çalışmaya devam etmesini sağlayın.